Pivarník skončil v Prešove, \"koňare\" povedie nový tréner Pecko

23.08.2010 Prešov

Prešov 23. augusta (TASR) - Štyridsaťtriročný Roman Pivarník už nie je trénerom 1. FC Tatran Prešov, kde pôsobil od januára 2007.
Novým koučom prešovského tímu sa stal niekdajší reprezentant Ladislav Pecko, ktorý povedie \"koňare\" už v najbližšom 7. kole Corgoň ligy proti MFK Košice (28. augusta).

Pivarník skončil svoje trénerské pôsobenie v Prešove, keď po dohode s majiteľmi klubu podal demisiu. Jeho zverenci v šiestich ligových kolách nazbierali len jeden bod a pasívne skóre 2:7. Pondelkový tréning tak už viedli asistenti Jozef Daňko a Ján Šafranko, spolu s trénerom brankárov Jaroslavom Belejčákom a kondičným trénerom Pavlom Mlynárom.

\"Moja dohoda s vedením klubu bola postavená tak, že v dueloch proti Dunajskej Strede a Košiciam získa Prešov aspoň štyri body. Každému je jasné, že po sobotňajšej prehre v Dunajskej Strede (2:1) sa toto predsavzatie naplniť nedá. Moju abdikáciu na funkciu trénera 1. FC Tatran Prešov som hráčom oznámil pred pondelkovým popoludňajším tréningom. Prešovské mužstvo môže naštartovať nejaký nový impulz, takým výmena trénera rozhodne je, \" povedal pre oficiálne klubové zdroje Pivarník, ktorý ako asistent trénera pôsobil v minulosti v Rapide Viedeň.

Už je jasné, že uvoľnený post po Pivarníkovi obsadí Pecko, ktorý v sezóne 2008/2009 doviedol bratislavský Slovan k poslednému majstrovskému titulu. Potom si však dal od futbalu na rok pauzu. \"Kývol som na túto ponuku, pretože je to pre mňa nová výzva. Po rokovaniach s riaditeľom Prieložným v Bratislave, sme odleteli do Prešova, kde sme dohodli podrobnosti zmluvy. Kontrakt som podpísal do konca sezóny s následnou opciou, \" povedal pre TASR Pecko: \"Prešov je síce v neľahkej situácii na dne tabuľky, ale nižšie už byť nemôže. Verím, že sa Prešov zmobilizuje a poskočíme v tabuľke smerom hore. \"
 

Vyberte región

mark